Sem en Speculos op zoek naar Sinterklaas. Deel 1

 Het is een stormachtige avond in november. Sem ligt in bed maar hij kan niet slapen. Ver weggedoken onder de dekens en zijn lievelingsknuffel Speculos stevig in zijn armen geklemd ligt hij diep na te denken. Maar hij komt er niet uit! Want weet Sinterklaas wel dat hij bijna een zusje krijgt? En is zijn brief wel aangekomen waar hun nieuwe adres op staat?

Want wat als de pakjes geleverd worden in Utrecht, waar ze eerder dit jaar nog woonden, en niet bij hun nieuwe huis in Apeldoorn.

Dan kan mama, zoals elk jaar, wel lekker warme chocolademelk met mini marshmallows maken, en een grote schaal met pepernoten, chocolaatjes en schuimpjes op tafel zetten. Maar heel eerlijk, zonder die zak met cadeautjes die het toch niet zo leuk…

 

Speculos probeerde op hetzelfde moment ook te slapen. Maar ja, Speculos kón helemaal niet slapen. Sem had zijn armen veel te strak om hem heen geklemd! En hij was steeds maar aan het zuchten. Die arme Sem. 

Als knuffeltijger heeft Speculos de belangrijke taak om veel knuffels te geven, tranen te drogen, verhalen te vertellen voor het slapen en mee op avontuur te gaan! En wat was het een avontuur dit jaar! Een poosje geleden vertrokken ze uit hun mooie, maar kleine huis in Utrecht, en gingen ze in een veel groter huis in Apeldoorn wonen. Dat was wel even wennen zeg! Maar hier kon Speculos samen met Sem mooie, nieuwe avonturen beleven! 

En dan natuurlijk ook nog het nieuws dat Sem een zusje krijgt! De mama van Sem is namelijk zwanger van een meisje.

Dat zal wel even wennen zijn. Straks moet Sem zijn papa en mama, zijn speelgoed én zijn knuffels delen met iemand anders! 

 

“Kan je niet slapen Sem?” Vroeg Speculos toen toch maar. “Nee, mijn hoofd is nog aan het nadenken!” Antwoordde Sem. En toen begon Sem te vertellen wat hem zo dwars zat. 

Ja, Speculos snapte wel wat Sem bedoelde, hij had er zelf ook al aan gedacht. Want hoe werkt dat nou precies? Krijgt Sinterklaas wel een verhuisbericht? En komt dat dan wel op tijd aan? En hoe weet Sinterklaas dan dat Sem’s kleine zusje vlak voor pakjes avond geboren word? En zitten er voor haar dan ook cadeautjes in ze grote zak?

 

“Ik weet het!” Zei Speculos. “Laten we Sinterklaas opzoeken in het pietenhuis. Dan kunnen we het hem allemaal zelf vragen.” “Ja! Laten we dat doen!” Riep Sem opgelucht.

“Maar dan moet je nu echt gaan slapen Sem, want morgen moet je weer naar school toe. Daarna is het zaterdag en kunnen we op pad gaan.”

 

Na een lange vrijdag was het dan eindelijk zover. Zaterdagochtend! Vandaag gaan Sem en Speculos samen op avontuur....

Sinterklaasverhaal

...Binnenkort gaat het verhaal verder met deel 2...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.