Vis ta Vie

Alle producten van Vis ta Vie worden op een duurzame en sociaal verantwoorde manier gemaakt en een eigen atelier in België. Een prachtige collectie met mutsjes, slofjes en krabwantjes vind je bij Little Happinez. Perfect als aanvulling van je babyuitzet, maar ook heel leuk om als kraamcadeau te geven. Een onmisbaar cadeau.

 

Waarom een babymutsje?

Vanuit een warme baarmoeder waar de temperatuur altijd perfect is, komt de baby in een koude buitenwereld waar hij of zij zichzelf nog niet zo goed warm kan houden. Een baby verliest de meeste lichaamswarmte via het hoofdje. Dit is zijn manier van temperatuur regulering. Echter, hij kan ook te veel temperatuur verliezen via het hoofdje. Hierom is een babymutsje hard nodig om de temperatuur op peil te houden. Doe daarom je pasgeboren baby, zeker in de eerste weken, altijd een mutsje op.

 

Hoe lang moet een pasgeboren baby een mutsje op?

Na de eerste paar weken kan je het mutsje binnenshuis wel achterwege laten. Je baby kan zichzelf dan goed op temperatuur houden en moet zijn warmte ook kwijt kunnen. Dit doet hij vooral via zijn hoofdje. Wanneer je naar buiten gaat hangt het van de temperatuur en de wind af of een mutsje nodig is.

 

Waarom (Anti-) Krabwantjes gebruiken?

Veel baby’s hebben lange en scherpe nagels als ze geboren worden.
Dit in combinatie met ongecontroleerde bewegingen en je snapt waarom veel baby’s krassen in hun gezicht hebben.

De nagels kan je in de eerste maanden beter niet knippen omdat de nageltjes nog heel teer en zacht zijn. Het risico groot dat je teveel weg knipt en dat je in de vingertjes knipt of het nog zachte nagelbed beschadigt is aanwezig.  

Ook wanneer je kindje last heeft van bijvoorbeeld eczeem of de waterpokken en beter niet kan krabben zorgen de anti-krab wantjes ervoor dat je kindje zich niet openkrabt.  Als het buiten wat kouder is zijn de wantjes ook erg geschikt om de handjes van je baby warm te houden. Krabwantjes zijn veelzijdig te gebruiken dus!