Veiligheidsvoorschriften handgemaakte artikelen

 

Veiligheidsinstructies m.b.t handgemaakte artikelen voor baby's en kleine kinderen:

 

Mijn producten worden met zorg en liefde voor u handmatig in elkaar gezet en getest gecontroleerd.

Little Happinez is niet aansprakelijk voor het gebruik van deze producten.

Controleer de artikelen altijd vóór gebruik en bij twijfel over de veiligheid dient u deze niet meer te gebruiken.

 

Materiaalgebruik en onderhoud

De houten kralen zijn gemaakt van onbehandeld beukenhout, de overige kralen zijn NON TOXIC - vrij van BPA, PVC, LOOD EN FTATAAT, VEILIG EN SPEEKSELBESTENDIG. De gehaakte producten zijn gemaakt van 100% katoengaren en kunnen gewassen worden, let wel op bij producten in combinatie met andere onderdelen zoals houten kralen of ringen, deze kunnen niet in de wasmachine. U kunt het product dan het beste kort met de hand wassen en zo min mogelijk zeep gebruiken. 

 

Speenkoorden

Een speenkoord is bedoeld als hulpmiddel om het speentje binnen handbereik te houden, het is geen speelgoed en niet om op te bijten. Geef een speenkoord nooit mee in een wiegje of bedje i.v.m. verstikkingsgevaar! Gebruik een speenkoord uitsluitend onder toezicht van een volwassene. Een speenkoord is een gebruiksvoorwerp, waardoor er slijtage kan ontstaan. Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten. Bij twijfel raad ik aan het speenkoord niet meer te gebruiken en hem te vervangen. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Wagenspanners en -hangers

Een wagenspanner of -hanger is een te gekke eyecatcher voor aan de kinderwagen, bedoeld om naar te kijken. Het is geen speelgoed. Zorg ervoor dat deze op een veilige hoogte hangt. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Wanneer je het kindje alleen laat in de kinderwagen, bijvoorbeeld wanneer het kindje gaat slapen, haal de wagenspanner dan altijd van de kinderwagen af.

Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Rammelaars

Een rammelaar is leuk om mee te spelen. Een rammelaar dient nooit met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Bijtringen

Een bijtring is een fijne accessoire voor als jouw kleintje tandjes krijgt. De bijtring kan 10 minuten in de koelkast gelegd worden voor gebruik voor een extra verlichtend effect. Een bijtring dient altijd onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden, geef het nooit mee in het bedje of wiegje. Wanneer jouw kindje al tandjes heeft raad ik aan het product niet meer te gebruiken vanwege eventuele beschadigingen die het aan kan brengen op het materiaal. Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Knuffels

Een knuffel is een fijn vriendje voor jouw kleintje. Een knuffel dient nooit met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Wandplankjes

Een wandplankje is een mooie accessoire voor op de baby- of kinderkamer. Een wandplankje dient ter decoratie, zorg ervoor dat deze op een veilige hoogte hangt en goed aan de muur bevestigd is. Decoreer het plankje niet te zwaar, omdat dit risico's kan geven dat het plankje kantelt en de spullen eraf vallen. 

 

Baby/kinderkamer decoratie

Zoals de naam al omschrijft zijn deze artikelen bedoeld ter decoratie en absoluut niet om mee te spelen. De ouder/verzorger is verantwoordelijk voor het veilig wegzetten en/of hangen van deze artikelen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Ook zo blij met deze site? Rank en deel!